לבשל את הסלק האדום כ-45 דקות במים רותחים עם מכסה ללא מלח, לבדוק אם רכים בעזרת קיסם או שיפוד מעץ. (אם קניתם סלק אדום מוכן בוואקום, זו גם אפשרות נהדרת.)
לקרר בעזרת מים קרים ולקלף, לצנן במקצת, ולחתוך לפלחים.
* לפילוט התפוז: לקלף את התפוז גם מהקליפה הלבנה, ולאחוז אותו ביד (מעל קערת ההכנה לשימוש הנוזלים) ובעזרת סכין חדה לחתוך בין ההפרדות הלבנות, להוציא הפלחים ללא החלק הלבן ולאחר מכן לחתוך לחצי.
לפרוס את השום דק דק, להוסיף את הסלק ושאר המרכיבים לקערת התפוז, לערבב, ולהגיש.
בתאבון.