נכתב על ידי: Hilabahat
תאריך: 29/05/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מכינים את התחתית:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2.  במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  4. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
  5. משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
  6. אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
  3. בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
  5. מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
  6. יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.

  

מכינים את הציפוי ומצפים:

 ·         מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.

·         מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.

·         מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1158.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון