לפרוס לאורך את החצילים על קליפתם בעובי של 1 ס"מ. לזרות מלח גס ולהניח במגש להזיע (להפרשת נוזלים) כשעתיים. לאחר מכן לשטוף ולייבש היטב את פרוסות החציל, לחמם את השמן במחבת ולטגן את החצילים עד הזהבה קלה, להניח על נייר סופג לצינון כאשר בכל שכבת חצילים להניח ביניהם נייר סופג, בזמן שהחצילים מצטננים לערבב בקערה את כל הגבינות, האירית והתבלינים, לקחת את התבנית ולסדר את פרוסות החציל כאשר כ2/3 חציל בתוך התבנית. לדאוג שפרוסות החציל יכסו את תחתית התבנית ו1/3 עליון מחוץ לתבנית. למלא בתערובת הגבינות את התבנית עד למעלה ולסגור עם פרוסות החציל כאשר בכל פעם פרוסה אחת מימין, פרוסה אחת משמאל כך עד שמסיימים לסגור את כל הגבינה. להדק היטב ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות, לאחר מכן להפוך את התבנית על צלחת הגשה נאה ולהסיר את התבנית.