בקערה לערבב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
לרוטב- לחמם בסיר רחב ושטוח את השמן ולטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את העגבניות והשום לערבב ולבשל כ- 3 דקות.
להוסיף את שאר המצרכים והמים, לערבב ולהביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, ליצור קציצות בגודל כדור פינג-פונג ולהגליש את הקציצות לתוך הרוטב, להביא לרתיחה שוב, להנמיך את האש ולבשל כ- 30 דקות.
אפשרויות הגשה-- להגיש את הקציצות עם הרוטב על קוסקוס או אורז לבן.
או סתם לטבול חלה של יום שישי ברוטב.