אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקרסט בנדיבות לדג. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 6 דקות.
להכנת סלט העדשים-
מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון , שום כתוש , מערבבים ומורידים מהאש.
מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.
· טיפ השף- ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).