נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 10/04/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


להכנת הבצק

לחמם תנור לחום הכי גבוה, בקערה קטנה לערבב את הקמח והמלח, להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, ללוש בעזרת הידיים עד קבלת תערובת הדומה לגריסים, להוסיף כף אחר כף את המים ולערבב עם מזלג, לאחד את הבצק עם הידיים ליצירת כדור שטוח, לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ תוך כדי קימוח, לגלגל את הבצק על המערוך ולהניח אותו בתבנית הפאי המשומנת קלות, להדק את הבצק בתחתית ודפנות התבנית עד לגובה של 1/2 ס"מ מעל שולי התבנית, ליישר את הבצק בעזרת סכין ולדקור את תחתית ודפנות הבצק בעזרת מזלג, לאפות הבצק בין 7-10 דקות עד שהבצק מזהיב, להוציא התבנית מהתנור להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות.

להכנת המלית

בסיר בינוני לערבב את הקורנפלור, המלח והסוכר ולצקת פנימה את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב ולבשל על להבה נמוכה בבחישה עד תחילת הרתיחה, (כ-10 דקות) להמשיך לבשל כ-2 דקות, להוסיף 1/2 כוס מהתערובת החמה שבסיר בהדרגה לקערת החלמונים ולטרוף היטב, להחזיר את תוכן קערת החלמונים אל הסיר לאחר שהשוונו טמפרטורות ולטרוף היטב להמשיך בבישול על להבה נמוכה עד שמסמיך במשך כ3-4  דקות, בדקת הבישול האחרונה יש להוסיף את המיץ לימון, גרידת הלימון ולערבב, להסיר מהאש.

להכנת המרנג

בקערת המיקסר לצקת את החלבונים ולהקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף, להמשיך להקציף ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק במשך 4 דקות נוספות.

הכנת הפאי

לצקת מלית על תחתית הבצק האפוי למרוח מעל את המרנג, המרנג צריך לכסות את כל המלית ולגעת בשולי הבצק, ליישר את המרנג, לאפות את הפאי בחום של 160 מעלות כ-25 דקות, ניתן לכסות את העוגה בנייר כסף ב-5 הדקות האחרונות של האפייה בכדי למנוע השחמת יתר. לצנן את העוגה ולהכניס לקירור ולהגיש לאחר כ-4 שעות, נשמר בקירור כשבוע לפחות.

בתאבון


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1104.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון