לחמם את השמן במחבת ולטגן את הפרגיות עד שמוכנות, להעביר את הפרגיות לכלי נפרד ובאותו השמן לטגן את הבצל עד השחמה, להעביר את הבצל לכלי נפרד. להכניס לסיר את האורז ולמלא מים עד למעלה, להוסיף כף מלח ולבשל את האורז ברתיחה עד שהאורז מוכן, לסנן את האורז מעל הכיור ולשטוף האורז במי ברז, להניח את האורז עם המסננת עד שהאורז מתייבש, בזמן הזה לבשל את העדשים במים עד שמתרככים, לסנן את העדשים.
ועכשיו נרכיב את המנה:
בכלי גדול נכניס את כל המצרכים נתבל במלח ופלפל נערבב היטב ונעביר לסיר שמכיל את כל הכמות נוסיף 1 כוס מים ונבשל על אש קטנה מאוד כשעה, נהפוך את הסיר על צלחת הגשה גדולה ונקבל עוגת פרגיות לתפארת!!!!!!!!!!
בתאבון