מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה והשום וטוחנים למחית חלקה. (ניתן להכין את הטחינה גם בעזרת מטרפה, אך המרקם לא יוצא חלק כמו במעבד מזון).
מוסיפים את הטחינה ומעט מלח ומערבבים היטב.
מזיליפים בעדינות מים עד שהטחינה מתחילה להיות דלילה אך לא דלילה מידי.
(טחינה צריכה להיות סמיכה קצת פחות ממיונז).
מוסיפים את הלימון (הטחינה מעט תתקשה.
מעבירים לקערה עמוקה ובוזקים מעט שמן זית.
עם הטחינה יוצאת דלילה מידי מכניסים אותה למקרר לחצי שעה והיא כבר תתקשה.
בתאבון,