נכתב על ידי: שף עופר סמואל
תאריך: 14/02/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


אופן ההכנה.

נתחיל עם ציר העוף שלנו.. בסיר עמוק נוסיף את השמן ונביא לרתיחה נוסיף את רבעי העוף ושני שני שום קצוצות נערבב העוף יתחיל להוציא מיצים יש לערבב ולהוסיף מעט פטרוזיליה ומים עד שעוף יכוסה כולו במים לערבב עד לצמצום רבע מכמות המים ואז יש לשים את הסיר בצד.

עוברים למחבת יוצקים שמן ומביאים לרתיחה את שני שיניי השום הקצוצות נוסיף ומיד לאחר מכן את רצועות הפלפל האדום ושני רצועות הפלפל החריף מוסיפים את השרימפס לטבילה קטנה בשמן ונוציא לאחר מעט הזהבה נניח בצד עם הפלפל האדום .מוסיפים מעט שמן ומוזגים את האורז לטיגון דקה עד שתיים מוסיפים את המולים קלמרים ואת הירוקים (אפונה ושעועית) ומתבלים פלפל (כפית) זעפרן (קומץ) כמון (שני כפיות) פפריקה מתוקה (ארבעה כפות) פלפל קאיין\שטה (חצי כפית) את המלח נוסיף בסוף לפי טעם...

את הסיר עם הציר עוף שלנו יש למזוג למחבת בזהירות לערבב טוב במידת הצורך יש להוסיף מים עד כיסוי התבשיל בנוזל להוריד את גובה הלהבה למחצית מכוחה ולהוסיף את השרימפס המטוגן קלות וכן את הפטרוזיליה הקצוצה ועכשיו... מחכים הקסם מתחיל האורז ושאר החלבון סופך אליו את הנוזלים מלאי הטעם במיגור כלל הנוזל מוסיפים בצדדים את הצדפות ושישיות הלימון פורסים את הפלפל האדום על המסה ומכסים עוד שש עד שמונה דקות של צפיה והמנה מוכנה ...

את הלימון יש לסחוט על גבי המנה ובתאבון ....

 


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1062.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון