נכתב על ידי: Hilabahat
תאריך: 31/01/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


- בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.

- מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.

- בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב.

- שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.

- מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם.

·        הצעת הגשה- ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.

מתכון לקונפי שום –

שיני שום קלופות מראש שום שלם

כפית רוזמרין יבש

כפית טימין יבש

3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם

מלח ופלפל גס

שמן זית איכותי

אופן ההכנה-

- בקלחת קטנה מניחים את השום והתבלינים. מכסים בשמן זית.

- מבשלים על אש קטנה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח.

- אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1046.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון