נכתב על ידי: עודד פנסטר
תאריך: 31/01/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מודדים 400 גרם שוקולד בכלי נפרד רצוי כלי שמוליך חום דיי טוב כמו נירוסטה או זכוכית
מחממים את השמנת והקפה עד לרתיחה מלאה. 
שופכים את השמנת הלוהטת על השוקולד וממתינים כ דקה(נותנים לשמנת להמיס את השוקולד לאט לאט. 
אחר כך מערבבים היטב היטב את השמנת והשוקולד עד לקבלת גאנש (שילוב של שמנת או חלב בשוקולד) כאשר הטמפ של הגנש מגיעה (בערך) לטמפ החדר אנו נוסיף את האלכוהול,  אם רוצים כמובן. 
מצננים במקרר ל 4-6 שעות 
לוקחים כפית ומגלגלים  כדורים  וטובלים בקקאו.

השלב השני

למשקיעים מבינינו שכבר עשו נזק בכלהמטבח ואומרים לעצמם יאללה בוא נלך עד הסוף אז הינה עוד תוספת מגניבה 
ממיסים איזה שוקולד שרוצים לבן, חלב או מריר 
ממתינים עד אשר השוקולד המומס בטמפ החדר + - 
 מסדרים תבנית בינונית או צלחת בעלת דפנות גבוהות מפזרים אבקת קקאו בכמות נדיבה 
מלבישים על עצמנו כפפות חד פעמיות (לטקס) 
טובלים את כדורי הטרפלס בשוקולד בעזרת מזלג או בעזרת הידיים כן כן מה ששמעתם מתלכלכים מאוד. 
מגלגלים את כול הכדור בשוקולד מומס (חשוב לזכור לעשות את זה בחדר ממוזג זה יכול מאוד לעזור) זורקים את הכדורים בעדינות רבה אל הקקאו וממתינים כ 40 שניות בינתיים אפשר להכין עוד אחד ועוד אחד עז שנכנסים לקצב . 
אחרי 40 שניות בערך נותנים´´ ביטה´´ קטנה לטרפלס עד שכולו מכוסה קקאו 
מעבירים למסננת מסננים את עודפי הקקאו  ומגישים קר... 
היתרון הגדול בטרפלס זה שהוא מאוד עשיר בטעמים 
והוא קרנצי בפה 
רצוי לעבוד בחדר ממוזג כדי שהכדורים המצופים בשוקולד מומס יתיבשו  תוך כדי עבודה 
שוב, 
בהצלחה


 
אודות המחבר

שלום, שמי עודד פנסטר בעל חברת השוקולד מעודד המקיימת סדנאות שוקולד לכל האירועים ולכל הגילאים.
את השוקולד מעודד הקמתי לאחר שסיימתי את לימודי השוקולטייה בבלגיה ואני נהנה לחלוק את האהבה לשוקולד עם קהל הלוקחות ועם הגולשים.
אני שמח להציג מתכונים מקוריים שאני מציג גם בסדנאות השוקולד - המתכונים מתאימים להכנה בייתית ומצריכים מכם רק...לאהוב שוקולד (-: בהצלחה!

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1041.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון