במחבת לטגן את הבצל עם השמן עד הזהבה ולהוסיף את הקבנוס או חזה האווז להמשיך לטגן עוד כ-2 דקות ולכבות את האש.
להכניס לסיר 5 ליטר מים ולהביא לרתיחה, להוסיף פנימה את שקית האפונה הקפואה,ותפוחי-האדמה ולבשל עד שמתרכחים, לפתוח את קופסאות השימורים ולסנן את הנוזלים, להוסיף ממי הבישול לתוך קופסאות השימורים ולרסקם למחית, להוסיף את המחית לסיר הבישול, להוסיף את הבצל והקבנוס המטוגן ואת שאר המצרכים לערבב ולתקן תיבול לפי טעם, להמשיך ולבשל עוד כ-10 דקות להסמכת המרק ולהגיש בתוספת קרוטונים.
בתאבון